Merhabalar!
Bu yazımda sizlere Fransız restoranı olan Paul'dan bahsetmek istiyorum.
''Daha önce bahsetmediğimden küçük bir dipnot olarak şunu söylemek istiyorum: Bakü'de yaşadığım için genel olarak buralardaki kafeler, restorantlar hakkında yazıyorum ama ilerleyen zamanlarda başka başka yerlerdeki deneyimlerimden hatta yalnızca kafeler değil, gidip gördüğüm oteller, şehirler ve ülkeler hakkında da yazma fikrim var.''
Paul Bakü'nün en meşhur Avm'si olan Port Bakü'de tatlı bir fırın restorant (bakery) diyebilirim.1889 yılında fırın olarak kurulan Paul, şimdilerde aynı konseptle restorant olarak devam ediyor.
Kafe ve restorantlarda son zamanların en popüler olan''ekmek fırını'' konsepti Paul'da kuruluşundan beri süre gelen ana tema.Hatta bu konseptin öncülerinden.Şuanda tam 30 ülkede bulunuyor. Paul'un fırın konsepti özellikle kış aylarında öyle sıcak bir ortam sunuyor ki şöyle güzel yağmurlu bir havada gidip keyfini çıkartabilrisiniz.
Kahvaltınızı ortaya bir peynir tabağı, karışık bir omlet veya lezzetli bir menemen ve pancake ile bol çeşitli reçellerle yapabilirsiniz.Fırın konsepti olduğundan Fransız mutfağının meşhur Croissant'larını ve benzeri zengin hamur işlerini kahvaltınıza ekleyebilirsiniz.
Yemekleri ilk başlarda çok beğenemesemde sonraları deneye deneye menüde güzel şeyler bulmaya başladım:) Siparişinizi beklerken ilk önce masaya ufak kaplarda tereyağı ve zeytinli bir karışım geliyor(Ben bu zeytinli karışıma bayılıyorum!), birde kendi yaptıkları ev yapımı ekmekler....Ve yemek yiyeceksek önden sıcak bir domates çorbasıda vazgeçilmezimiz..Özellikle ekmek içerisinde servis edilen o nefis domates çorbasını tatmanızı tavsiye ederim.Bugüne kadarki yediklerim arasında en iyisi!!
Yemek seçiminde benim favorilerim tadı neredeyse bizdekiyle aynı olan beşamel soslu mantarlı tavuk ve üzeri kaşarlı Crepe Pulet, yine ev yapımı dilim ekmek üzerine tavuk,mantar, biber, soğanlı karışımın en üstüne kaşar eklenen Tartine au Poulet, ızgara tavuk üzerine kaşar peyniri eritip ve pesto sosla hazırlanan spagetti veya kızarmış patatesle servis edilen Poitrine de Pulet Grille au Pesto ve makarna çeşitleri oldu. Menüde et ve balık olarakta bir şeyler bulabilirsiniz.
Güzel bir sunumla servis edilen Sezar Salatası hem damak tadıma hitap ediyor hemde çok lezzetli ve denenmeli.Tüm bunlara eşlik etmesi içinde yine ev yapımı limonata şahane oluyor:)
Tatlı olarak her türlü tart.ekler bulabilirsiniz. Özellikle orman meyveli tatlı pastalar yoğunlukta ki benimde en sevdiklerim olur kendilerii:)) Özellikle 'Berries Pie, Fruit Eclairs, Tartalette Framboise ve Tartalette Chocolate' favorilerimden...
Paul'un sıcak ve samimi ortamı, özellikle naturel konsepti ile görülmeye değer. Olurda yolunuz düşerse zeytinli karışımdan mutlaka deneyin:)
Şimdilik
HOŞÇAKALIN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder